ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

ΠΡΟΒΟΛΗ

LINKS

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

 

Όπως ισχύει για όλα τα επώνυμα προϊόντα, έτσι και στο ελαιόλαδο η τυποποίηση είναι η διαδικασία που του εξασφαλίζει σταθερή & άριστη ποιότητα.

 

Η τυποποίηση εγγυάται την τήρηση των διαδικασιών ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας του ελαιολάδου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτουν η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία και η οποία εφαρμόζεται μέσω του Γενικού Χημείου του Κράτους, του ΕΦΕΤ και κάθε άλλης ελεγκτικής αρχής.

 

Οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται κατά την τυποποίηση έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια για την ποιοτική διασφάλιση του ελαιολάδου από τη νοθεία κατά τη διακίνηση. Γι’ αυτό είναι εφοδιασμένες με ειδικό πώμα εγγύησης.

 

Τα εχέγγυα της τυποποίησης για τον καταναλωτή υποστηρίζονται από την πλήρη αναγραφή της επωνυμίας του τυποποιητή, ώστε να μπορεί να αναζητείται και να λογοδοτεί για κάθε ενδεχόμενο.

 

Με δεδομένο ότι οι τυποποιητές ελαιολάδου έχουν σύγχρονα εργαστήρια όπου πραγματοποιούν ποιοτικούς ελέγχους, μόνο αυτοί μπορούν να εγγυηθούν υπεύθυνα στον καταναλωτή για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου που παράγουν. Η υποχρεωτική αναγραφή του τύπου ελαιολάδου, της ημερομηνίας λήξης, της επωνυμίας και της πλήρους διεύθυνσης του παρασκευαστή βοηθούν τον καταναλωτή να υιοθετεί αντικειμενικά ποιοτικά κριτήρια για το ελαιόλαδο που επιλέγει και να μην υφίσταται τις επιπτώσεις της ανευθυνότητας και της ασυνέπειας ορισμένων διακινητών ανώνυμου, χύμα ελαιολάδου.

 

Επιλέγοντας ένα τυποποιημένο & επώνυμο ελαιόλαδο, ο καταναλωτής μπορεί να είναι βέβαιος ότι καταναλώνει ένα προϊόν φρέσκο – δεδομένου ότι είναι σε μικρή συσκευασία και διακινείται γρήγορα από τα ράφια των σημείων λιανικής πώλησης – απαλλαγμένο από επιβαρυντικούς για την ποιότητά του παράγοντες.

 

Η τυποποίηση, χάρη στη συνεχή εξέλιξη των τεχνολογικών μέσων που διαθέτει, συμβάλλει καθοριστικά στην απόδοση αξίας στο ελαιόλαδο και στη διασφάλιση του καταναλωτή, βελτιώνοντας τις προδιαγραφές ποιότητας. Σημεία στα οποία εστιάζει με ιδιαίτερα αποτελέσματα ο κλάδος της τυποποίησης είναι :

- ο ποιοτικός έλεγχος κατά την προμήθεια πρώτων υλών,

- η αξιολόγηση των συνθηκών καλλιέργειας, συγκομιδής και σύνθλιψης, ώστε να εξασφαλίζει τις καλύτερες παρτίδες του ελαιολάδου,

- τελικά προϊόντα με τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και

- εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα υψηλής διατροφικής αξία.

 

 

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α

Τ.Κ. 10557 ΑΘΗΝΑ

+30 210 3238 856

info[a]sevitel.gr

www.sevitel.gr

Copyright ©ΣΕΒITΕΛ 2018 – Web Design by DEONTEAM