Νέα

Η διαρκής, έγκυρη και άμεση ενημέρωση των επιχειρήσεων – Μελών, για κάθε θέμα που αφορά το προϊόν και τον τομέα, επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, μέσω του Εβδομαδιαίου Ενημερωτικού Ηλεκτρονικού Newsletter με τον τίτλο «ΕΝ ΕΛλάδι». Τα περιεχόμενα του «ΕΝ ΕΛλάδι» περιλαμβάνουν θέματα όπως: νομοθεσία, εξελίξεις στην τεχνολογία, ενημέρωση για εκθέσεις, ημερίδες και συνέδρια, διαγωνισμούς ελαιολάδου, ζήτηση ελαιολάδου από χώρες του εξωτερικού, ενδιαφέροντα άρθρα, κ.α. Τα Μέλη έχουν τη δυνατότητα, με ειδικό κωδικό πρόσβασης, να προστρέχουν στα ΕΝ ΕΛλάδι παλαιότερων ετών και σε αρχεία Κανονισμών, στατιστικών στοιχείων και άλλων χρήσιμων πληροφοριών. Επίσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημερώνονται για τα ειδικά θέματα, τα οποία σχετίζονται με την αποτελεσματική διοίκηση του Συνδέσμου, μέσω της ειδικής έκδοσης του «ΕΝ ΕΛλάδι Δ.Σ.».

Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σας προσκαλούν στην εσπερίδα με θέμα «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - IOOC KOTINOS 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17/10/2016

2ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

"FOOD EXPO GREECE 2016" - Συμμετέχουμε

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ, μέσω το προγράμματος OLIVE OIL WORLD συμμετέχει στην «FOOD EXPO GREECE 2016» που  θα πραγματοποιηθεί από 19 – 21 Μαρτίου στο Metropolitan Expo. 

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Ποιότητας Τυποποιημένου Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου "IOOC ΚΟΤΙΝΟΣ 2016"

Ανακοινώθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου «IOOC ΚΟΤΙΝΟΣ 2016»

Ευρωπαϊκή βοήθεια στην Τυνησία με μεγαλύτερες εισαγωγές αφορολόγητου ελαιόλαδου

Για να βοηθήσουν την οικονομία της Τυνησίας, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015, οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν το ευρωπαϊκό σχέδιο έκτακτων μέτρων που προβλέπει την εισαγωγή επιπλέον 70.000 τόνων αφορολόγητου ελαιόλαδου από την Τυνησία το 2016 και 2017. Οι ευρωβουλευτές, ωστόσο, υποχρέωσαν την Επιτροπή να εκδώσει μια ενδιάμεση αξιολόγηση και επικαιροποίηση των μέτρων εάν αποδειχθεί ότι αυτά βλάπτουν τους Ευρωπαίους παραγωγούς ελαιολάδου.

Η βιολογική γεωργία στην Ευρώπη

Αν δεις το βιολογικό λογότυπο της ΕΕ, μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτό που τρως έχει παραχθεί σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες της ΕΕ για το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων και ελέγχεται τακτικά.

Ημερίδες παρουσίασης εργαστηρίων ελαιολάδου

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι τρεις ημερίδες παρουσίασης των πρόσφατα διαπιστευμένων Εργαστηρίων ελαιολάδου του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Εφη Χριστοπούλου: «Ας εγκαταλείψουμε τους τενεκέδες του λαδιού»

Είναι το πολύτιμο εθνικό μας προϊόν, το «καλύτερο λάδι του κόσμου», και όμως το «συσκευάζουμε» σε 17κιλους τενεκέδες, το «κρύβουμε» μαζί με τα υπόλοιπα κουζινικά στο κάτω ντουλάπι της κουζίνας και το «διατηρούμε» μέχρι να σωθεί και η τελευταία σταγόνα, ακόμη και αν έχει λίγο αλλοιωθεί η γεύση του, πιστοί στο μύθο των παππούδων μας ότι το λάδι δεν χαλάει. Στη χώρα που περηφανεύεται για το ελαιόλαδό της χρειάζεται ακόμα εκπαίδευση και προσπάθεια...

Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για την προετοιμασία των αιτήσεων για ισχυρισμούς υγείας

Η EFSA διοργανώνει στις 10 Μαρτίου 2016 και ώρες 10:00-11:00 (GMT+1) ένα διαδικτυακό σεμινάριο για την παρουσίαση των επιστημονικών πλευρών που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την προετοιμασία μίας αίτησης για έγκριση ισχυρισμού υγείας.

Pages